Založ si blog

Nič nové na politickom nebi Slovenska

Pokračujeme v tom, čo začal „otec“ národa. Takto jednou vetou by sa dalo zhrnúť, ako asi sa bude slovenská politika vyvýjať po Eurovoľbách. 
Tu je dôkaz:
 
O necelý mesiac máme Eurovoľby a preto je zaujímavé zanalýzovať, ako vnímajú politické strany potrebu ovplyvňovať Európsku politiku v súvislosti s potrebami Slovenska.
 
Základným princípom fungovania Európskej únie je vyrovnávanie rozdielov medzi štátmi EÚ a i vo vnútri nich. Pomoc, ktorú dostávame od štátov EÚ na Slovensko by mali prioritne riešiť práve znižovanie ekonomickej vitality regiónov.
 
Na túto tému sa už popísalo veľa. Vieme dobre, že zbytok Slovenska okrem Bratislavy i blízkeho okolia sa ekonomický i sociálne prepadá.
 
Tak sme si spravili analýzu, ako jednotlivé strany to vážne myslia vo vyrovnávaní rozdielov regiónov Slovenska, ktorá istým spôsobom naznačuje, či sa v tejto oblasti sa niečo zmení. Výsledok?
 
NIČ PRIATELIA SA NEZMENÍ!!!
 
Prečo? Pretože z analýzy nasadených kandidátov na 14 európskych kresiel v Europarlamente vyplýva:
1. z 31 strán uchádzajúcich sa o mandát voličov je 13 priamo z Bratislavy a 7 z Trnavského kraja (65%)
 
2. Terajšie koaličné strany nasadilii na prvé 4 miesta kandidátky 10 kandidátov na západ od Banskej Bystrice
 
3. Terajšie opozičné strany so stranami, ktoré majú podľa prieskumu nad 5% preferencii nasadili na prvé 4 miesta svojej kandidátky dokonca až 17 z 24 kandidátov z Bratislavského a Trnavského kraja, čo je dokonca až 71%. Najkurioznejšía je kandidátka koalície Progresívne Slovensko a SPOLU, ktorá ma všetkých kandidátov len z Bratislavy
 
4. Strany, ktoré sú podľa prieskumu pod hranicou zvoliteľnosti, ale sa objavujú v prieskumoch (podľa agentúry FOCUS), nasadili 12 kandidátov z Bratislavského a Trnavského kraja z 27 nasadených na prvých štyroch miestach (44%). Dosť výrazne im „poškodila Demokratická strana, ktorá má všetkých štyroch kandidátov z regiónov. Ak by tak nebolo, nádejne poitické strany strany uchádzajúce sa o mandát voličov priblížili by sa v terajšej politickej kultúre (52%), čo nie je dobrá perspektíva.
 
5. Jediným relevantným nasadeným lídrom opozície, ktorá sa zrejme dostane do europarlemntu ja Kollárova SME-RODINA. Kandidát je z Prešovského kraja.
6. Zo strán, ktoré sa vyskytujú v prieskumoch, ale pod hranicou 5% a má svojho lídra mimo Bratislavy je Demokratická strana.
 
Záver:
Slovensko bude naďalej pokračovať v smere úpadku regiónov a zvyšovanie rozdielov medzi východom a západom republiky. Mladí ľudia z východu budú hľadať perspektívu v zahraničí. Otcovia z východu budú chodiť po stavbách v Európe. Mamy budú chodiť vytierať zadky sociálne odkázaným ľuďom na západe a deti budú vychovávať starí rodičia, resp. Kotlebová ulica.
 
Chceme to priatelia? Ak by sme sa my voliči prebudili a urobili zásadný škrt týmto centristickým stranám, ktorým vyhovuje Mečiarov jednomandátový volebný zákon, bola by aspoň ako taká nádej naštartovať zmenu už priamo z Bruselu. Kuriózne sa jedine búri Demokratická strana. To fakt nikomu nevadí. Kde je svedomie národa? Prebuďme sa priatelia.

Slovensko potrebuje obnovu všetkého. Vzťahov, morálky, zákonov i zdevastovanej krajiny

21.01.2020

Je toho veľa, čo treba naprávať. Otázkou je, kde začať. Za ktorú nitku potiahnuť, aby sme boli úspešní. Ja osobne sa venujem viac ako 30 rokov vode a viem, že na jedinom, na čom sme závislí je voda. Voda je jednoducho modrou niťou života. Nebudeme mať vodu, nebudeme mať nič. Ani vzduch na dýchanie. Nebudeme mať potraviny na stole, nebudeme mať čím sa umývať. [...]

15.08.2019

Tak milí moji priatelia, mám tu oponenta. Vedecká obec na klímu si vybrala dr. Metelku, aby dokázal, že klíme vôbec nerozumiem. Tento pán už dlhšie obdobie prenasleduje moju vedeckú spôsobilosť. Okrem toho, že ma prinútil hlbšie sa zaoberať vedeckým zdôvodnením toho čo píšem, začína mi vŕtať hlavou prečo má takú dojemnú starostlivosť o moje „vedecké [...]

Vplyv CO2 na zmenu klímy je mýtus

14.08.2019

Prečo? Zo Slnka tečie žiarenie, ktoré vo vzduchoprázdnom priestore 150 mil. km nestráca žiadnu energiu. Pred vstupom do atmosféry dosahuje slnečné žiarenia intenzitu v podobe solárnej konštanty 1353 W/m2, či je to nad rovníkom, alebo napríklad nad 48-ou rovnobežkou severnej, či južnej zemepisnej šírky, alebo na póloch. Prechodom atmosféry slnečné žiarenie stráca na [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Michal Kravčík

skutočné hodnoty vznikajú mimo honosných palácov

Štatistiky blogu

Počet článkov: 157
Celková čítanosť: 485245x
Priemerná čítanosť článkov: 3091x

Autor blogu

Kategórie