Založ si blog

Vplyv CO2 na zmenu klímy je mýtus

Prečo?

Zo Slnka tečie žiarenie, ktoré vo vzduchoprázdnom priestore 150 mil. km nestráca žiadnu energiu. Pred vstupom do atmosféry dosahuje slnečné žiarenia intenzitu v podobe solárnej konštanty 1353 W/m2, či je to nad rovníkom, alebo napríklad nad 48-ou rovnobežkou severnej, či južnej zemepisnej šírky, alebo na póloch. 

Prechodom atmosféry slnečné žiarenie stráca na intenzite. Na rovníku, na hladine mora táto strata je 353 W/m2. Na úrovni hladiny mora je intenzita solárneho žiarenia presne 1000 W/m2. To znamená, že v atmosfére nad rovníkom sa stratí odrazom, pohltením a rozptylom spomínaných 353 W/m2.

Na 48. rovnobežke zemepisnej šírke dopadá na zemský povrch už len 963,8 W/m2. To znamená, že v atmosfére sa stráca 389,2 W/m2, lebo lúče Slnka sa predierajú cez dlhšiu dráhu skleníkových plynov (CO2, H2O, NOx).

Ak vychádzame z tézy, o ktorej nám vedci tvrdia, že sa zvyšuje koncentrácia skleníkových plynov v atmosfére, tak na základe vyššie uvedených súvislostí na zemský povrch by malo dopadať menej slnečnej energie, ako v minulosti. Ako je to so slnečným žiarením? Ja osobne vnímam, že slnečné lúče sú silnejšie, ako to bolo pred 50-timi rokmi. Prečo to tak je? Dá sa to vysvetliť?

Tu je moje vysvetlenie:
Ku skleníkovým plynom v atmosfére patrí aj vodná para. V jednom kubíku vzduchu sa bežne nachádza 23 000 ppm skleníkových plynov H2O. Pri plnej nasýtenosti je to cez 60 000 ppm. V tom istom kubíku vzduchu sa nachádza momentálne 400 ppm CO2 (57 násobne menej, ako H2O).

Vieme o tom, že vplyvom poškodzovania ekosystémov ubúda každoročne z kontinentov cca 760 mld. m3 vody z malých vodných cyklov a ten istý objem pribúda v oceánoch (stúpanie hladín oceánov o 2,1 mm). Táto voda ubúda nie len z ekosystémov, ale aj z atmosféry, teda ubúda z malých vodných cyklov. To znamená, že z atmosféry ubúdajú skleníkové plyny H2O 38 násobne rýchlejšie, ako pribúdajú CO2 z priemyselnej činnosti..

Ak by sme len na základe toho popísali zmeny v atmosfére a definovali klimatickú zmenu, tak by sme mohli povedať, že zmena klímy prebieha vplyvom znižovania koncentrácie skleníkových plynov v atmosfére. Samozrejme, že toto by bolo silne pritiahnuté za vlasy, pretože zmeny teploty planéty Zem sú vyvolané zvýšenou produkciou citeľného tepla z vysušených ekosystémov, ktoré v minulosti boli viac zavodnené.

Záver:
Tvrdohlavé lipnutie klimatológov, ich podporovateľov a politikov, že CO2 je hlavný vinník klimatickej zmeny je pre bezpečnosť života na planéte Zem nebezpečné !

Slovensko potrebuje obnovu všetkého. Vzťahov, morálky, zákonov i zdevastovanej krajiny

21.01.2020

Je toho veľa, čo treba naprávať. Otázkou je, kde začať. Za ktorú nitku potiahnuť, aby sme boli úspešní. Ja osobne sa venujem viac ako 30 rokov vode a viem, že na jedinom, na čom sme závislí je voda. Voda je jednoducho modrou niťou života. Nebudeme mať vodu, nebudeme mať nič. Ani vzduch na dýchanie. Nebudeme mať potraviny na stole, nebudeme mať čím sa umývať. [...]

15.08.2019

Tak milí moji priatelia, mám tu oponenta. Vedecká obec na klímu si vybrala dr. Metelku, aby dokázal, že klíme vôbec nerozumiem. Tento pán už dlhšie obdobie prenasleduje moju vedeckú spôsobilosť. Okrem toho, že ma prinútil hlbšie sa zaoberať vedeckým zdôvodnením toho čo píšem, začína mi vŕtať hlavou prečo má takú dojemnú starostlivosť o moje „vedecké [...]

Prečo vplyv CO2 na klimatickú zmenu je fatal error

13.08.2019

Je asi príliš veľká drzosť hraničiaca s provokáciou uverejniť opak toho, čo mainstream hovorí o klimatickej zmene. Zvlášť vtedy, keď takmer všetci unisono pritakávajú o dôležitosti vplyvu zvyšovania koncentrácie CO2 na globálne otepľovanie. Je až komické, že nepočuť ani jedného klimaskeptika protestovať, že zmeny klímy spôsobil človek. Bodaj by nie. Človek [...]

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36, aktualizované: 13:08

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.

Russia Ukraine War Struggling Farmer

Zelenskyj umožňuje stíhať veľkých gaunerov. Ministra podozrievajú, že okradol štát o hektáre pôdy

23.04.2024 12:18

Skupina organizovaného zločinu na čele so šéfom vládneho agrorezortu podľa vyšetrovateľov ukradla pozemky v celkovej hodnote 6,85 milióna eur.

Michal Kravčík

skutočné hodnoty vznikajú mimo honosných palácov

Štatistiky blogu

Počet článkov: 157
Celková čítanosť: 485662x
Priemerná čítanosť článkov: 3093x

Autor blogu

Kategórie