Založ si blog

Tak milí moji priatelia, mám tu oponenta. Vedecká obec na klímu si vybrala dr. Metelku, aby dokázal, že klíme vôbec nerozumiem. Tento pán už dlhšie obdobie prenasleduje moju vedeckú spôsobilosť. Okrem toho, že ma prinútil hlbšie sa zaoberať vedeckým zdôvodnením toho čo píšem, začína mi vŕtať hlavou prečo má takú dojemnú starostlivosť o moje „vedecké zdravie“.

Pri rozmýšľaní nad situáciou sa mi vynorila aj úvaha, či to náhodou nerobí preto, aby som nedajbože nepoodhalil švindle, ktoré súvisia so samotnou hypotézou o vplyve CO2 na zmenu klímy.

A zdá sa, že nebudem ďaleko od pravdy. Pretože čím viac sa tomu venujem, tým je viac nezrovnalosti o konštrukcii vplyvu CO2 na zmenu klímy, ktoré z fyzikálneho hľadiska neobstoja a oveľa logickejšie sa dá vysvetliť, že prehrievanie prízemnej vrstvy troposféry je veľmi vážne, ale nie je spôsobené zvyšovaním koncentrácie skleníkových plynov v atmosfére.

Z toho dôvodu som sa priatelia rozhodol oveľa viac času venovať fyzikálnym súvislostiam klímy. Preto sa chcem poďakovať pánu Metelkovi a iným zo Slovenskej vedeckej i nevedeckej komunity za to, že ma motivujú odhaľovať objektívnu pravdu o klimatickej zmene.

Pri krátkej naučnej exkurzii do análov vedy o klimatickej zmene už teraz je zrejme, že slabosť klimatických modelov spočíva v nedostatočnom zohľadnení zmien zemského povrchu a stavu vody v ekosystémoch krajiny. Verím, že civilizácia za toto ma neukameňuje, pretože toto poznanie zároveň ponúka riešenie.

To riešenie spočíva v znižovaní produkcie citeľného tepla, ktoré sa produkuje z vyschnutej krajiny. Ako to dosiahnuť? Veľmi ľahko, jednoducho a účinné.

Zadržať dažďovú vodu v poškodených ekosystémoch, aby ona bez úžitku neodtekala do mora, ale cez vegetaciu sa vyparovala a tým ochladzovala mikroklímu na lokálnej úrovni.

Veľa takých lokálnych riešení nám prinavráti klímu na regionálnej, národnej, kontinentálnej i globálnej úrovni

Tak priatelia máme riešenie a nejaký falošní klímaalarmisti nám to nemôžu prekaziť…

Slovensko potrebuje obnovu všetkého. Vzťahov, morálky, zákonov i zdevastovanej krajiny

21.01.2020

Je toho veľa, čo treba naprávať. Otázkou je, kde začať. Za ktorú nitku potiahnuť, aby sme boli úspešní. Ja osobne sa venujem viac ako 30 rokov vode a viem, že na jedinom, na čom sme závislí je voda. Voda je jednoducho modrou niťou života. Nebudeme mať vodu, nebudeme mať nič. Ani vzduch na dýchanie. Nebudeme mať potraviny na stole, nebudeme mať čím sa umývať. [...]

Vplyv CO2 na zmenu klímy je mýtus

14.08.2019

Prečo? Zo Slnka tečie žiarenie, ktoré vo vzduchoprázdnom priestore 150 mil. km nestráca žiadnu energiu. Pred vstupom do atmosféry dosahuje slnečné žiarenia intenzitu v podobe solárnej konštanty 1353 W/m2, či je to nad rovníkom, alebo napríklad nad 48-ou rovnobežkou severnej, či južnej zemepisnej šírky, alebo na póloch. Prechodom atmosféry slnečné žiarenie stráca na [...]

Prečo vplyv CO2 na klimatickú zmenu je fatal error

13.08.2019

Je asi príliš veľká drzosť hraničiaca s provokáciou uverejniť opak toho, čo mainstream hovorí o klimatickej zmene. Zvlášť vtedy, keď takmer všetci unisono pritakávajú o dôležitosti vplyvu zvyšovania koncentrácie CO2 na globálne otepľovanie. Je až komické, že nepočuť ani jedného klimaskeptika protestovať, že zmeny klímy spôsobil človek. Bodaj by nie. Človek [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Michal Kravčík

skutočné hodnoty vznikajú mimo honosných palácov

Štatistiky blogu

Počet článkov: 157
Celková čítanosť: 485444x
Priemerná čítanosť článkov: 3092x

Autor blogu

Kategórie