Založ si blog

Slovensko potrebuje obnovu všetkého. Vzťahov, morálky, zákonov i zdevastovanej krajiny

Je toho veľa, čo treba naprávať. Otázkou je, kde začať. Za ktorú nitku potiahnuť, aby sme boli úspešní. Ja osobne sa venujem viac ako 30 rokov vode a viem, že na jedinom, na čom sme závislí je voda. Voda je jednoducho modrou niťou života.

Nebudeme mať vodu, nebudeme mať nič. Ani vzduch na dýchanie. Nebudeme mať potraviny na stole, nebudeme mať čím sa umývať. Z prírody sa nám vytratí život. Bez vody bude aj ekonomika upadať, nebudeme mať bezpečnú klímu. Príroda bude menej šťavnatá a kultúra upadať. V spoločnosti aj preto rastie napätie, lebo sme viac vysušení ako pred 100 rokmi a cítime ohrozenie, že niekto nám aj tú vodu chce sprivatizovať.

Všetky doterajšie koncepty ochrany vody na Slovensku zlyhávajú, napriek tomu, že sme postavili 63 priehrad. Krajinu sme však tak zanedbali, že ani postavenie ďalších 20 priehrad nám nevykompenzuje stratenú vodu, ktorú sme zo Slovenska doslova vyhnali poškodením krajiny. Potrebujeme takú alternatívu v ochrane prírodných zdrojov, ktorá nám občanom Slovenska obnoví nie len vodu a prírodu, ale obnoví aj pokazené počasie, ozdraví klímu i posilní ekonomickú bezpečnosť.

Už neprší tak pravidelne ako v minulosti, lebo nemá z čoho. Jednoducho sme vysušili krajinu a z vysušenej krajiny menej vyparuje. Zlými politickými rozhodnutiami v povojnovom období a pokračujeme vo vysušovaní Slovenska. Preto príroda je viac chorľavá. Chorú prírodu zožierajú škodcovia, ktoré ničia naše prírodné dedičstvo a politici, namiesto toho, aby k tomu zodpovedne pristúpili a začali s plnou vážnosťou pomáhať obnovovať dokaličenú prírodu, tak rozkrádajú posledné zvyšky prírodných zdrojov. Tie svoje záujmy prekrývajú táraním, že príroda sa sama zregeneruje, aby zakryli svoje nepoctivé úmysly.

Ja tu však skupina ľudí, ktorá dospela k poznaniu, že prírodu sa dá pomerne rýchlo, efektívne a v prospech nás všetkých zregenerovať, aby v našom malom Slovensku sme vedeli dopestovať zdravé potraviny, pili živú vodu, mali bezpečnú klímu bez povodní, súch a žili v spokojnej bezpečnej krajine. Tejto téme sa ja osobne venujem viac ako 30 rokov a veľa krát som túto agendu ponúkal politikom, no neúspešne.

Pochopil som, že je to preto tak, lebo na tejto agende sa nedá hodovať pri válove a lenivo nič nerobiť, ale treba poctivo, seriózne a zodpovedne pracovať v prospech nás všetkých. Verejné politiky majú byť orientované na zabezpečenie podstaty existencie zdravého národa a tou je pôda, voda, vzduch, biodiverzita. Aby v našej pôde rástli zdravé plodiny, aby sme mali hojnosť vlastných zdravých potravín na našich stoloch, dostatok krištáľovo čistej vody pre ľudí, prírodu, potraviny, klímu i ekonomiku

Treba formovať, presadzovať a schvaľovať len také zákony, ktoré budú chrániť našu podstatu, aby sme aktívne posilňovali nadšenie z dobre vykonanej práce v prospech svojich komunít, regiónu i štátu.

Len s Vami to dokážeme priatelia. Poďte spolupracovať na obnove Slovenska

15.08.2019

Tak milí moji priatelia, mám tu oponenta. Vedecká obec na klímu si vybrala dr. Metelku, aby dokázal, že klíme vôbec nerozumiem. Tento pán už dlhšie obdobie prenasleduje moju vedeckú spôsobilosť. Okrem toho, že ma prinútil hlbšie sa zaoberať vedeckým zdôvodnením toho čo píšem, začína mi vŕtať hlavou prečo má takú dojemnú starostlivosť o moje „vedecké [...]

Vplyv CO2 na zmenu klímy je mýtus

14.08.2019

Prečo? Zo Slnka tečie žiarenie, ktoré vo vzduchoprázdnom priestore 150 mil. km nestráca žiadnu energiu. Pred vstupom do atmosféry dosahuje slnečné žiarenia intenzitu v podobe solárnej konštanty 1353 W/m2, či je to nad rovníkom, alebo napríklad nad 48-ou rovnobežkou severnej, či južnej zemepisnej šírky, alebo na póloch. Prechodom atmosféry slnečné žiarenie stráca na [...]

Prečo vplyv CO2 na klimatickú zmenu je fatal error

13.08.2019

Je asi príliš veľká drzosť hraničiaca s provokáciou uverejniť opak toho, čo mainstream hovorí o klimatickej zmene. Zvlášť vtedy, keď takmer všetci unisono pritakávajú o dôležitosti vplyvu zvyšovania koncentrácie CO2 na globálne otepľovanie. Je až komické, že nepočuť ani jedného klimaskeptika protestovať, že zmeny klímy spôsobil človek. Bodaj by nie. Človek [...]

Čína Filipíny Juhočínske more lode

Čína a Filipíny sa vzájomne obvinili z eskalácie napätia v Juhočínskom mori

28.03.2024 14:07

Loď čínskej pobrežnej stráž v sobotu zablokovala filipínske zásobovacie plavidlo, poškodila ho vodným delom a zranila pri tom troch filipínskych vojakov.

medveď, Liptovský Mikuláš

Medveďa, ktorý útočil v Liptovskom Mikuláši, našli s pomocou dronov do 1,5 hodiny

28.03.2024 13:53

Počas monitorovania medveďa bolo s dronmi nalietaných približne 74 kilometrov.

česko rusko ambasáda

Proruská špionážna sieť útočí proti EÚ: Poľsko a Česko spustili vyšetrovanie, majú zistenia týkajúce sa Slovenska

28.03.2024 13:50

Poľská kontrarozviedka (ABW) vyšetruje činnosť proruskej špionážnej siete zameranej proti členským štátom a orgánom Európskej únie.

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".

Michal Kravčík

skutočné hodnoty vznikajú mimo honosných palácov

Štatistiky blogu

Počet článkov: 157
Celková čítanosť: 482655x
Priemerná čítanosť článkov: 3074x

Autor blogu

Kategórie