Založ si blog

V žiadnej krajine EÚ sa nerozkráda tak národné bohatstvo a ožobračujú ľudia, ako na Slovensku

Žijeme v otvorenom priestore Európskej únie a okrem bohorovného kritizovania údajne naších nepriateľov za hranicami Slovenska nevieme o nich nič. Tak sme zahľadení do seba.

Aj v súvislosti s tým, že nám zomrel občan Paška, lebo rýchla lekárska pomoc nestíhala mu zachrániť život, ponúkam Vám sondáž do štruktúry využívania verejných financí na Slovensku v porovnaní s Fínskom, ktoré je počtom obyvateľstva podobný štátik, ako Slovensko.
Rozdelil som výdavky rezortov na dve skupiny. Na skupinu rezortov, kde na Slovensku ide viac peňazí ako vo Fínsku a na rezorty kde je to opačne. A čuduj sa svete. Zo štátneho rozpočtu ide na Slovensku viac do tých rezortov, ktoré spravujú „BEZDUCHÚ HMOTU“, teda prírodné zdroje. Vo Fínsku ide viac preňazí do rezortov, ktoré spravujú „DUCHOVNÚ HMOTU“, teda ľudské zdroje.
Z toho je zrejme, že pre naších politikov je „bezduchá hmota“ väčšou prioritou ako „duchovná hmota“. Prečo asi? Jednoducho preto, lebo pri rozkrádaní bezduchá hmota jednoducho nepapuľuje. To znamená, že ľudské zdroje naším politikom sú na príťaž pri ich sofistikovanom rozkrádaní verejných zdrojov. Preto zrejme politici nastavili systém finančných tokov peňazí tak, aby sa menej investovalo do vzdelania, do sociálnej, či zdravotnej starostlivosti i do tvorby pracovných príležítostí a viac tam, kde môžu drancovať, bez toho, aby niekto papuľoval.
Do „starostlivosti“ o spravovanie prírody (rezort životného prostredia i pôdohospodárstvo) ide oveľa viac peňazí, ako vo Fínsku a pozrime sa von oknom, ako je Slovnská krajina spustošená.
Rezort dopravy na Slovensku má 2x viac peňazí ako fo Fínsku a jednu diaľnicu do Košíc nemôžu dokončiť. Už ani nehovorím o kvalite ostatných ciest. Pripomínam, že Fínsko je rozlohou 6x väčšia krajina ako Slovensko a udržiavanie dopravnej infraštruktúry je oveľa zložitejšie ako na Slovensku.
Najkúrioznejší je rezort vnútornej bezpečnosti štátu. Na Slovensku z verejných zdrojov ide zo štátneho rozpočtu 5x viac peňazí ako vo Fínsku. Áno, treba pospolitý ľud držať na krátko, lebo krajinka gaunerov, zbojníkov a rozkrádačov je už za vodou a treba ich chrániť pred pospolitým ľudom! Žeby toto bola pointa výdavkov verejných zdrojov na vnútornú bezpečnosť štátu? V žiadnej krajine EÚ sa nerozkráda tak národné bohatstvo a ožobračujú ľudia, ako na Slovensku. Nie je to náhodou systémové organizované vládnou mafiou?
Ešte sa zastavím pri sociálnej starostlivosti a zdravotníctve. Už ani nemá význam diskutovať o dôchodcovských žobračenkách pre živorenie dôchodcov. Zbedačený podvýživený rezort zdravotníctva nestihol zachrániť život ani tomu, ktorý celé roky sofistikovanými a prepracovanými metódami cucania peňazí z rezortu je najväčšou hanbou všetkých politikov Slovenska po Novembri 1989.
V každej civilizovanej krajine starostlivosť o zdrivie patrí medzi najvyššie priority štátu, lebo nič nie je cennejšie ako život. Občan Paška odpočívaj v pokoji. Dúfam, že sa v hrobe nebudeš otáčať za to, že zmeníme nástroje genocídy, ktorú si tu dlho so svojou družinou nastavoval….

 

Slovensko potrebuje obnovu všetkého. Vzťahov, morálky, zákonov i zdevastovanej krajiny

21.01.2020

Je toho veľa, čo treba naprávať. Otázkou je, kde začať. Za ktorú nitku potiahnuť, aby sme boli úspešní. Ja osobne sa venujem viac ako 30 rokov vode a viem, že na jedinom, na čom sme závislí je voda. Voda je jednoducho modrou niťou života. Nebudeme mať vodu, nebudeme mať nič. Ani vzduch na dýchanie. Nebudeme mať potraviny na stole, nebudeme mať čím sa umývať. [...]

15.08.2019

Tak milí moji priatelia, mám tu oponenta. Vedecká obec na klímu si vybrala dr. Metelku, aby dokázal, že klíme vôbec nerozumiem. Tento pán už dlhšie obdobie prenasleduje moju vedeckú spôsobilosť. Okrem toho, že ma prinútil hlbšie sa zaoberať vedeckým zdôvodnením toho čo píšem, začína mi vŕtať hlavou prečo má takú dojemnú starostlivosť o moje „vedecké [...]

Vplyv CO2 na zmenu klímy je mýtus

14.08.2019

Prečo? Zo Slnka tečie žiarenie, ktoré vo vzduchoprázdnom priestore 150 mil. km nestráca žiadnu energiu. Pred vstupom do atmosféry dosahuje slnečné žiarenia intenzitu v podobe solárnej konštanty 1353 W/m2, či je to nad rovníkom, alebo napríklad nad 48-ou rovnobežkou severnej, či južnej zemepisnej šírky, alebo na póloch. Prechodom atmosféry slnečné žiarenie stráca na [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

Michal Kravčík

skutočné hodnoty vznikajú mimo honosných palácov

Štatistiky blogu

Počet článkov: 157
Celková čítanosť: 482749x
Priemerná čítanosť článkov: 3075x

Autor blogu

Kategórie