Založ si blog

Tak ako Trump nečakane vyhral voľby v USA, tak môže nečakane ozdraviť klímu planéty Zem

Prečo? Nuž jednoducho preto, lebo príčinou zmeny klímy nie je zvyšovanie koncentrácie skleníkových plynov CO2 v atmosfére, ale prehrievanie planéty z dôvodu vysušovania kontinentov.  Neveríte? Tak posúďte sami. Ročne pribudne na planéte Zem 127 tis. km2 odlesnenej a na poľnohospodársku krajinu pretvorenú pôdu. Za ten istý rok stihneme zurbanizovať a teda aj odkanalizovať 57 tis. km2. A tiež každoročne pribudne viac ako 200 tis. km2 pôdy, ktorá prestáva rodiť, lebo je vyschnutá na kosť.

Na všetkých tých pôdach buď úplne prestáva fotosyntéza a teda aj ukladanie uhlíka z atmosféry do biomasy, teda poklesne fotosyntéza, ale aj tieto časti palnéty Zem sa rýchlejšie prehrievajú. Aby nám bolo úplne jasné, ročný pokles fotosyntézy len na týchto stále a stále viac a viac vysušených pôdach je cca 3 mld. ton. Je to presne  toľko, koľko každým rokom pribudne CO2 v atmosfére. Ide o každoročný prírastok 1,4 ppm CO2 v každom kubíku vzduchu (1000 litrov).

Od roku 1960 stúplo v každom kubíku vzduchu z 320 na 400 ppm nie kvôli priemyselnej činnosti, ako tvrdia všetci tí „zlatoústi“ záchrancovia klímy planéty Zem, ale preto že bezhlavo vysušujeme ďalšie a ďalšie územia, ktoré nie len strácajú vodu a úrodnosť pôdy, lebo tu nepriebieha fotosyntéza, ale sa tieto časti sveta prehrievajú a prinášajú zmätok a chaos v atmosfére v podobe extrémov v počasí.

Takže, v tejto súvislosti treba úplne nahlas povedať, že na planéte Zem prebieha klimatická zmena nie kvôli zvýšenému ppm CO2 v atmosfére, ale preto, lebo sa prehrieva kvôli vysušovaniu. To, že vedci úplne zanedbali v modelovani klimatických scenároch na ubúdanie vody  z kontinentov vplyvom poškodzovania ekosystémov hraničí s hazardom úplného úpadku vedy.

Nemusíme mať radi Trumpa, ale to neznamená, že na tohto človeka sa má spustiť globálna hystéria zo to, čo má na svedomí veda. Súčasná veda totiž v popisovaní príčin globálnej klimatickej zmeny sa nachádza asi na úrovni stredoveku, kedy upaľovali tých, ktorí si dovolili tvrdiť, že Zem je guľatá.

Hystéria, ktorá sa ženie médiami proti Trumpovi, má už znaky agónie, v ktorej sa strácajú všetky racionálne argumenty. Byť na mieste Trumpa, aby sa Amerika stala opäť veľkou, urobím so svojimi občanmi Americký akčný plán obnovy malých vodných cyklov a klímy a ukážem svetu cestu, ako riešiť najvážnejší problém 21. storočia (http://vow4climate.org/wp-content/uploads/2017/03/US-Action-Plan-summary-March-2017-PDF.pdf). Uvidíme, či nájde Trump dostatok vnútornej vôle takto uvažovať.

Kto má záujem hlbšie poznať súvislosti vplyvu vody a vegetácie na klímu, môže si prečítať Novú vodnú paradigmu – Voda pre ozdravenie klímy tu: www.vodnaparadigma.sk.

Slovensko potrebuje obnovu všetkého. Vzťahov, morálky, zákonov i zdevastovanej krajiny

21.01.2020

Je toho veľa, čo treba naprávať. Otázkou je, kde začať. Za ktorú nitku potiahnuť, aby sme boli úspešní. Ja osobne sa venujem viac ako 30 rokov vode a viem, že na jedinom, na čom sme závislí je voda. Voda je jednoducho modrou niťou života. Nebudeme mať vodu, nebudeme mať nič. Ani vzduch na dýchanie. Nebudeme mať potraviny na stole, nebudeme mať čím sa umývať. [...]

15.08.2019

Tak milí moji priatelia, mám tu oponenta. Vedecká obec na klímu si vybrala dr. Metelku, aby dokázal, že klíme vôbec nerozumiem. Tento pán už dlhšie obdobie prenasleduje moju vedeckú spôsobilosť. Okrem toho, že ma prinútil hlbšie sa zaoberať vedeckým zdôvodnením toho čo píšem, začína mi vŕtať hlavou prečo má takú dojemnú starostlivosť o moje „vedecké [...]

Vplyv CO2 na zmenu klímy je mýtus

14.08.2019

Prečo? Zo Slnka tečie žiarenie, ktoré vo vzduchoprázdnom priestore 150 mil. km nestráca žiadnu energiu. Pred vstupom do atmosféry dosahuje slnečné žiarenia intenzitu v podobe solárnej konštanty 1353 W/m2, či je to nad rovníkom, alebo napríklad nad 48-ou rovnobežkou severnej, či južnej zemepisnej šírky, alebo na póloch. Prechodom atmosféry slnečné žiarenie stráca na [...]

Rusko Ukrajina Putin výcvikové stredisko návšteva uarus

Dvaja ruskí vojaci sa priznali ku chladnokrvnej trojnásobnej vražde. Zabili starostku aj ich kolegu

26.04.2024 10:10

Páchatelia v snahe zamaskovať zločin telo poliali horľavinou a potom do domu vhodili granát, ktorého výbuch spôsobil požiar.

Andrej Danko, upratovanie Dúbravky,

Danko upratuje Dúbravku. Zaplatil pokutu tisíc eur a chce ukázať dôkaz o vylomenom zube

26.04.2024 09:26, aktualizované: 09:41

Danko sa zaviazal zametať Dúbravku potom ako v januári zdemoloval semafor a z miesta činu ušiel. Nájsť sa ho podarilo podľa olejovej škrvny.

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 10:15

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Michal Kravčík

skutočné hodnoty vznikajú mimo honosných palácov

Štatistiky blogu

Počet článkov: 157
Celková čítanosť: 486264x
Priemerná čítanosť článkov: 3097x

Autor blogu

Kategórie