Založ si blog

Merkelová je sklamaná z Trumpa. Ja som sklamaný z oboch

Trump sa už údajne rozhodol, že Spojené štáty sa ku klimatickej dohode z Paríža nepridajú. Merkelová je preto z Trumpa sklamaná, že sa nepridal k vyhláseniu. Aj ja som sklamaný a z oboch. Aj z Merkelovej aj z Trumpa.

Z Trumpa som sklamaný preto, lebo podceňuje vplyv globálnych zmien klímy na americkú ekonomiku. Z Merkelovej som sklamaný preto, lebo ako bývalá vedkyňa pri riešení klimatickej zmeny podceňuje minoritné hlasy. Ak by načúvala minoritným hlasom, určite by veľmi rýchlo pochopila, že zastaviť zmenu klímy sa dá oveľa rýchlejšie, lacnejšie a efektívnejšie zastavením vysušovania kontinentov a nie naháňaním niekoľko molekúl CO2 v atmosfére.

Cesta zastavenia vysušovania kontinentov by totiž priniesla nie len zníženie koncentrácie skleníkových plynov v atmosfére, ale tiež by vyriešila globálnu vodnú, potravinovú i bezpečnostnú krízu. Navyše by planéte Zem ochladla na úroveň napríklad z roku 1975.

Ak už si vybrali Sicíliu za miesto pre stretnutie globálnych lídrov G7, aby riešili klimatickú zmenu, tak už si mohli nájsť toľko času, aby im miestni vysvetlili, prečo aj taký ostrov v Stredomorí, ako je Sicília je vyschnutý až na kosť. Tiež mohli zistiť prečo Sicílska mafia kontroluje vodné zdroje na ostrove  a nie CO2 v atmosfére. Sicília je totiž prehriata nie pre vyššie CO2 v atmosfére, ale preto, lebo vo vyschnutej krajine chýba termoregulátor. Teda voda.

Ak by na ostrove Sicília ostala tá dažďová voda, ktorá v období dažďov, teda v zimnom období z poškodenej a zerodovanej krajiny stečie do mora, tak by na ostrove bolo viac fotosyntézy, nižšia produkcia CO2 do atmosféry i viac vody pre všetkých, a teda aj na ochladzovanie klímy.

Voda má totiž jednu zázračnú vlastnosť. Spolupracuje so Slnkom. Výpar vody zo zemského povrchu do atmosféry zároveň znamená transport tepla z troposféry do vyšších vrstiev atmosféry. Vplyvom nedostatku vody v krajine to teplo ostáva v troposfére a ohrozuje nám život.

Ak by tá dažďová voda, ktorá z poškodenej krajiny odteká do Stredozemného mora ostala na ostrove Sicília, bol by na ostrove raj pre všetkých. Aj Sicílska mafia by stratila kontrolu nad vodou, a teda nad ľuďmi.

A ozaj! Nie náhodou práve preto sa konala schôdzka globálnych lídrov symbolicky na ostrove Sicília? Ktorejkoľvek mafii na svete sa páči, keď ľudia sú pod kontrolou. Neslobodní a počúvajú!

Takže pani Merkelová i pán Trump, vaše hrádky sú veľmi nebezpečné. Skončíte už s tou komédiou a začnite konečne riešiť ozdravovanie klímy cez vodu a prestaňte sa hrať s nami, že Vám na tom záleží. Máte na to už necelých 7 rokov. Alebo Ste sa už rozhodli, že nás hodíte cez palubu? Lebo sme premnožení?

Slovensko potrebuje obnovu všetkého. Vzťahov, morálky, zákonov i zdevastovanej krajiny

21.01.2020

Je toho veľa, čo treba naprávať. Otázkou je, kde začať. Za ktorú nitku potiahnuť, aby sme boli úspešní. Ja osobne sa venujem viac ako 30 rokov vode a viem, že na jedinom, na čom sme závislí je voda. Voda je jednoducho modrou niťou života. Nebudeme mať vodu, nebudeme mať nič. Ani vzduch na dýchanie. Nebudeme mať potraviny na stole, nebudeme mať čím sa umývať. [...]

15.08.2019

Tak milí moji priatelia, mám tu oponenta. Vedecká obec na klímu si vybrala dr. Metelku, aby dokázal, že klíme vôbec nerozumiem. Tento pán už dlhšie obdobie prenasleduje moju vedeckú spôsobilosť. Okrem toho, že ma prinútil hlbšie sa zaoberať vedeckým zdôvodnením toho čo píšem, začína mi vŕtať hlavou prečo má takú dojemnú starostlivosť o moje „vedecké [...]

Vplyv CO2 na zmenu klímy je mýtus

14.08.2019

Prečo? Zo Slnka tečie žiarenie, ktoré vo vzduchoprázdnom priestore 150 mil. km nestráca žiadnu energiu. Pred vstupom do atmosféry dosahuje slnečné žiarenia intenzitu v podobe solárnej konštanty 1353 W/m2, či je to nad rovníkom, alebo napríklad nad 48-ou rovnobežkou severnej, či južnej zemepisnej šírky, alebo na póloch. Prechodom atmosféry slnečné žiarenie stráca na [...]

Čierny kašeľ / Pertussis /

Čierny kašeľ v Bratislavskom kraji: Hygienici evidujú 74 prípadov ochorenia

19.04.2024 12:21

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

Ján Mazák / Ján Gandžala /

Súdnu radu dočasne vedie jej podpredseda Ján Gandžala

19.04.2024 11:56

Termín voľby nového predsedu Súdnej rady SR zatiaľ neoznámili.

francúzsko, polícia

Vo Francúzsku zomrela školáčka na infarkt, útočník predtým pobodal jej spolužiačky

19.04.2024 11:55

Škola bola uzavretá po útoku muža s nožom na dvojicu školáčok.

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05, aktualizované: 12:03

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

Michal Kravčík

skutočné hodnoty vznikajú mimo honosných palácov

Štatistiky blogu

Počet článkov: 157
Celková čítanosť: 485301x
Priemerná čítanosť článkov: 3091x

Autor blogu

Kategórie