Založ si blog

Slovensko i kontinenty planéty Zem vysýchajú! Môžeš to zmeniť aj Ty!

Dnes žije na planéte z celkového počtu 7,6 miliardy ľudí až päť miliárd v oblastiach, ktoré sú potenciálne vystavené závažnému nedostatku vody. Ich počet bude vplyvom zvyšujúceho sa počtu ľudí a ďalších faktorov naďalej narastať ((https://tech.sme.sk/c/20829230/vedci-sa-obavaju-o-buducnost-modrej-planety.html?ref=trz).

Vedci tvrdia, že vplyvom zvyšujúceho počtu ľudí bude narastať nedostatok vody na planéte Zem. Ja si dovolím tvrdiť, že nie kvôli zvyšujúcemu počtu ľudí, ale nepochopeniu integrity malých vodných cyklov, ktorým podrezávame žily. Vďaka tomu nepochopeniu sa ročne zo Slovenska stráca v priemere 250 mil. m3.

Vychádzajúc z poznania reality podrezávania žíl na Slovensku a premietnutie tohto poznania na všetky kontinenty planéty Zem, každoročne ubudne z malých vodných cykloch na kontinentoch 760 km3 a o toľko ročne pribudne v oceánoch. To spôsobí stúpnutie hladín oceánov o 2,1 mm ročne.

 

Oranie po spádnici v obci Terany spôsobilo katastrófu v obci v roku 2015 a samozrejme príspevok k vysýcahniu Sovenska (Foto: Michal Kravčík)

Akákoľvek jednostranná orientácia súčasnej populácie planéty Zem na znižovanie spotreby vody ľudstvom, bez obnovy vody v malých vodných cyklov vedie ku globálnemu kolapsu a globálnej vojne.

Jedinou šancou na zmenu je naštartovať globálny program zastavenia odtoku dažďovej vody z kontinentov do oceánov. Tým máme šancu nie len obnoviť vodu v malých vodných cykloch, ale prinavrátiť život do už vysušených oblastí sveta tým, že sa obnoví dážď.

Ak to neurobíme v priebehu nasledujúcich 5-tich rokoch, vyvolá to globálnu vojnu o prírodné zdroje, teda o VODU. Keďže vedci, experti i politici zlyhávajú, ostáva to žiaľ už iba na nás obyčajných ľuďoch a preto Vás všetkých prosím pridajte sa k občianskej iniciatíve www.rainforclimate.com.

Máte dve možnosti. Za seba zrealizovať 100 m3 vodozádržných opatrení (robota na 1 týždeň), alebo za svoju rodinu 400 m3 (robota na jeden mesiac). Ak si veľmi zaneprázdnený, iniciatíva RAIN FOR CLIMATE to urobí za TEBA zamestnaním nezamestnaných. Príprava, realizácia a monitorovanie jedného kubického metra vodozádržných opatrení stojí v priemere 4€.

Máš šancu prispieť k oddialeniu globálnej katastrofy. Urob to dnes, lebo zajtra to bude neskoro!!! Môžeš to urobiť napríklad takto: http://www.ludiaavoda.sk/data/files/98_manual_dazdove_zahrady_kravcik.pdf, alebo takto, ako je na obrázku Dominiky Petrákova z obce Skalité

Foto: Dominika Petráková

 

Slovensko potrebuje obnovu všetkého. Vzťahov, morálky, zákonov i zdevastovanej krajiny

21.01.2020

Je toho veľa, čo treba naprávať. Otázkou je, kde začať. Za ktorú nitku potiahnuť, aby sme boli úspešní. Ja osobne sa venujem viac ako 30 rokov vode a viem, že na jedinom, na čom sme závislí je voda. Voda je jednoducho modrou niťou života. Nebudeme mať vodu, nebudeme mať nič. Ani vzduch na dýchanie. Nebudeme mať potraviny na stole, nebudeme mať čím sa umývať. [...]

15.08.2019

Tak milí moji priatelia, mám tu oponenta. Vedecká obec na klímu si vybrala dr. Metelku, aby dokázal, že klíme vôbec nerozumiem. Tento pán už dlhšie obdobie prenasleduje moju vedeckú spôsobilosť. Okrem toho, že ma prinútil hlbšie sa zaoberať vedeckým zdôvodnením toho čo píšem, začína mi vŕtať hlavou prečo má takú dojemnú starostlivosť o moje „vedecké [...]

Vplyv CO2 na zmenu klímy je mýtus

14.08.2019

Prečo? Zo Slnka tečie žiarenie, ktoré vo vzduchoprázdnom priestore 150 mil. km nestráca žiadnu energiu. Pred vstupom do atmosféry dosahuje slnečné žiarenia intenzitu v podobe solárnej konštanty 1353 W/m2, či je to nad rovníkom, alebo napríklad nad 48-ou rovnobežkou severnej, či južnej zemepisnej šírky, alebo na póloch. Prechodom atmosféry slnečné žiarenie stráca na [...]

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Michal Kravčík

skutočné hodnoty vznikajú mimo honosných palácov

Štatistiky blogu

Počet článkov: 157
Celková čítanosť: 482128x
Priemerná čítanosť článkov: 3071x

Autor blogu

Kategórie