Slabučký výskum vplyvu zmien v hydrologickom cykle na zmenu klímy?

1. júla 2019, Michal Kravčík, Nezaradené
Klimatológ Michal Žák týmto rozhovorom : https://www.etrend.sk/trend-archiv/rok-2019/cislo-25/oteplovanie-sa-zrychluje-caka-nas-klima-ako-na-severe-chorvatska.html?itm_site=etrend&itm_template=homepage&itm_area=homepage&itm_module=topbox&itm_position=2&fbclid=IwAR3vZcggiNACzojZfHVyZy7r4MQAvn_f4lwXTDEpFIEf7OpT9ZBu40T56wo.vlastne priznal chybu svojich kolegov. :
 
Tvrdí hneď v úvode: Zmena klímy podľa neho napreduje omnoho rýchlejšie, než pred dvadsiatimi rokmi odborníci očakávali.
 
Nuž problém je však v tom pán klimatológ, že klimatológovia neočakávali také rýchle napredovanie zmeny klímy, lebo nerobili seriózny výskum. Vtedy tento výskum nerobili výskumné ústavy, ale jedna smiešna mimovládna organizácia Ľudia a voda, ktorá 5 rokov robila analýzy, z ktorých jasne vyplynulo, že rozpad malých vodných cyklov bol evidentný už do roku 1970.
 
To akosi výskumníci nepostrehli. Zrejme preto, lebo neočakávali tak rýchlo napredovať zmenu klímy, Namiesto toho, aby renomované organizácie sa začali týmto výskumom hlbšie zaoberať, tak už 20 rokov počúvame, že sú to nezmyselné kravčíkoviny.
 
Ja sa teda pýtam, kde to skončí, keď kompetentní budú stále v budú žiť v ilúzii, že zmena klímy tak rýchlo nenapreduje. Ale napreduje a ešte rýchlejšie, ako si klimatológ Žák vie predstaviť.
 
Blíži sa rok (2023), ktorý je zafixovaný v knihe Voda pre tretie tisícročie, kde sme publikovali výsledky týchto výskumov. Po tomto roku už nebude v silách terajšej civilizácie zvrátiť klimatickú zmenu.