Samovývojové Slovensko

16. mája 2019, Michal Kravčík, Nezaradené

Slovensko je celé v samovývoji a máme nehodných politikov, ktorí nie sú prirodzenými lídrami ale manipulátori verejného priestoru.

Príkladom „samovývojového“ procesu je degenerácia prírody, ktorá už ma znaky genocídy. Všetci vieme, že bez permanentnej obnovy prírodných zdrojov pokapeme ako myši.

Tatranskou víchricou v roku 2005 sa odštartoval najväčší degeneratívny proces nie len na prírode Slovenska, ale aj na ľuďoch. Novodobí papaláši veľmi rýchlo pochopili, že naivita občanov priniesla nové možnosti manipulácie.

 

Nechcem to viac jatriť staré rany, len chcem pripomenúť, že ja najvyšší čas začať obnovovať poškodenú krajinu a následne spustiť rozvojové aktivity, ktoré zabezpečia permanentnú regeneráciu prírodného prostredia Poškodená príroda sa už sama nespamätá! Prečo?

Nuž jednoducho preto, lebo tak ako chorý človek potrebuje liečenie, aby sa jeho telo následne začalo regenerovať, tak aj príroda potrebuje liečbu, ako prvý krok k regenerácii.

Tak ako prvým krokom regenerácie človeka je zastavenie krvácania, tak je to aj na prírode. Zastaviť vysušovanie krajiny a následne spustiť procesy obnovy vegetácie, i celej štruktúry biodiverzity i využívania prírodných zdrojov pre prosperitu nás všetkých.

Demokratická strana má plán. Aby Slovensko prežilo aj všetky úskalia, ktoré hrozia v 21. storočí potrebujeme spustiť program MODRÁ EKONOMIKA, ktorého samotná podstata je založená na systéme, ktorý zhodnocuje miestne prírodné zdroje a rozvíja lokálnu ekonomiku pre lokálnu potrebu, ako prevencia pred monopolmi. Je to najlacnejší a najlepší systém pre zdravie, životné prostredie i trvalo udržateľný rozvoj.

Model Modrej ekonomiky prinášať konkurenčné produkty a služby, reaguje na trh pre základné potreby štátu a zároveň podporuje rozvoj sociálneho kapitálu s podporou kvality života v súlade s evolučnou cestou prírody.