Oni sa čudovali vtedy, ja sa čudujem doteraz

13. októbra 2017, Michal Kravčík, Nezaradené

že Československo sa rozdelilo (https://plus.sme.sk/c/20669349/rozvod-ale-preco-cudovali-sa-na-zapade-deleniu-cesko-slovenska.html). Ak by Československo sa nerozdelilo, by sme lepšie, transparentnejšie a efektívnejšie vládli proces transfromácie prechod z demokratického centralizmu na trhovú ekonomiku.

Slovensko by sa nestalo otrokárskym štátom pre monopoly a montážnou dielňou s lacnou pracovnou silou, ale plnohodnotnou súčasťou Československa, v ktorom by sa prinavrátilo normálne fungovanie ľudskej spoločnosti podľa schémy, ktorú rozvíjal v predvojnovom období aj Tomáš Baťa a bývalý režim degradoval človeka na nedôstojné podriaďovanie ideológii.

Rozdelením Československa si monopoly na Slovensku zriadili farmy, do ktorých nahnali ovce a z pospolitého ľudu si vybrali honelníkov, aj ktorí z nenažratosti zdierajú pospolitý ľud ešte viac, ako si to predstavovali monopoly.

Len na okraj pripomínam, že predvojnové Československo patrilo medzi 10 najvyspelejších štátov sveta práve vďaka schémam v podnikaní, aké presadzoval aj Tomáš Baťa, že najväčšou pridanou hodnotou spoločnosti je všestranný rozvoj človeka priamo v pracovnom prostredí.

To fakt neexistuje svedomie národa, ktoré by prinavrátilo dôstojnosť tomuto zbedačenému pospolitému ľudu? Chceme, aby teritórium terajšieho Slovenska ostalo čiernou dierou Európy, v ktorej sa množia tie najprimitívnejšie pudy ľudskej nedôstojnosti?

Hodnotenie rozdelenia Československa, aké dnes prinieslo SME je len potvrdením, že monopoly prerástli aj do médií a nás pospolitý ľud kŕmia treťotriednymi otrubami tak, aby sme úplne nepodochli a zároveň aby sme neboli schopní urobiť defenestráciu.

Treba to zmeniť a prvou príležitosťou na zmenu sú novembrové regionálne voľby, kde svojou masovou účasťou môžeme všetkých tých honelníkov vyhnať z verejných funkcií. Nech sa 4.november 2017 sa stane pamätným dňom emancipácie Slovenska. Je to možno posledná šanca na zmenu orientácie Slovenska.
NIE SOM OVCA! IDEM VOLIŤ ZMENU!!!!!!!