Minister životného prostredia ma rehabilitoval

11. októbra 2017, Michal Kravčík, Nezaradené

Keď prebiehal úpadok Ficovlády I, tak Kravčík písal na svojich blogoch na SME svoje urgentné posolstvá o OSUDE VODY na Slovensku (napríklad tu: https://kravcik.blog.sme.sk/c/224267/Osud-vody.html).  Písal sa marec 2010, kedy ešte nikto nechýroval, že Slovensko postihnú 3 vlny historických povodní.

V čase povodní Fico prehral voľby a Radičová, ako priemiérka pozvala Kravčíkov tím k spolupráci. Výsledok už poznáme. Kravčík s tímom pripravil Program revitalizácie krajiny a integrovaného manažmentu povodí a krajiny, ktorý Radičovej Vláda schválila 27. októbra 201 (http://www.rokovania.sk/Rokovanie.aspx/BodRokovaniaDetail?idMaterial=18795).

Program spustil nebývalú účasť komunít na zadržiavaní vody v krajine. V roku 2011 pracovalo v programe viac ako 10 tisíc, z ktorých viac ako 7 tisíc bolo tých, ktorí Róbert Fico považuje za nezamestnateľných.

Prvé, čo Róbert Fico a jeho družina okolo cynika Petra Žigu, ktorý sa stal ministrom životného prostredia vo Ficovej vláde, zastavil, čo len mohol s programom revitalizácie. Navyše naštartoval kriminalizáciu všetkých tých, ktorí čo to robili v Programe revitalizácie.

Prešlo ďaších 6 rokov a prehlbujúce sucho naberá katastrofálne rozmery aj na Slovensku.Jednoducho krajina, ktorá ovplývala hojnosťou vody, začína mať problémy s vodou Terajší minister životného prostredia nabral kus odvahy a snaží sa aspoň o kúsok zastaviť sucho, ktoré pre Slovensko je veľkým rizikom.

Prial by som mu, aby nabral viac odvahy a nie len dotykom sa vratil k Programu z roku 2010, ale naplno. Ak to urobí, stane sa svetovo uznávaným lídrom zastavenia vysušovania kontinentov a ozdravenia klímy. Fico nemá šancu mu to zastaviť. Čo si myslíte? Urobí to?