Experti dostali úpal z klimatickej zmeny?

31. júla 2017, Michal Kravčík, Nezaradené

Denník SME uverejnil dnes článok „Zmena klímy sa môže začať poháňať sama. Ak sa zobudí metán“ (https://tech.sme.sk/c/20614249/zmena-klimy-sa-moze-zacat-pohanat-sama-ak-sa-zobudi-metan.html#ixzz4oOdoGdrk)

Ja sa len pýtam, kedy sa prebudí pospolitý národ a takýchto zvestovateľov hoaxov pošle pásť na vysušenú lúku.

Úplne legitímne a nahlas kričím, že príčinou extrémov v počasí je vysušovanie kontinentov, teda ubúdanie vody z malých vodných cyklov a s tým súvisiace ubúdanie skleníkových plynov H20 z atmosféry.

Zvyšovanie produkcie CO2 v atmosfére je kvôli zníženej fotosyntéze z nedostatku vody na zemskom povrchu a je to ako spätná pozitívna väzba na zmiernenie ubúdania skleníkových plynov H20 z atmosféry

Je fyzikálnym nezmyslom tvrdiť, že zvýšenie akéhokoľvek skleníkového plynu v atmosfére spôsobuje extrémy v počasí. Práve naopak. Tým extrémom bráni!

Fyzikálne korektne je potrebne nahlas povedať pospolitému ľudu, že zvyšovanie koncentrácie skleníkových plynov v atmosfére zmierňuje výkyvy v počasí a spomaľuje procesy extrémov. A v atmosfére extrémy rastú!

Preto uleteným hoaxom je tvrdiť, že zvyšovanie produkcie CO2 i metánu v atmosfére spôsobí rozvrat klímy. Práve naopak. Zvyšovanie koncentrácie CO2 i zvýšenie produkcie metánu spomaľuje rozvrat atmosféry, ktorý my robíme práve kvôli vysušovaniu…