Genocída Slovenskej prírody

6. júla 2017, Michal Kravčík, Nezaradené

Pred šiestimi rokmi som napísal blog „Mimoriadny stav v lesoch Slovenskej republiky“ (https://kravcik.blog.sme.sk/c/261515/Mimoriadny-stav-v-lesoch-Slovenskej-republiky.html). Prešlo viac ako 6 rokov a táto genocída na Slovenskej prírode sa rozrastá do absurdít. Po hlavných dopravných linkách na Slovensku vidíme len odvážať drevo. Táto genocída sa už dnes prejavuje na mnohých symptómoch nebezpečného rozpadu nie len prírody, ale aj socio-ekonomického úpadku „slovenského zázraku“.

levocske-vrchy

Kedysi mi jedna babka na Tichom Potoku povedala: „Zobrali nám ľudí, teraz nám chcú zobrať aj vodu“. A teraz? Už nám berú celú prírodu! Berú nám to, čo naši pradedovia i dedovia chránili ako oko v hlave. Devastácia Slovenskej prírody naberá nebotyčné horizonty „svetlých zajtrajškov“: vyššie, širšie, hlbšie a intenzívnejšie s odvozom posledných zbytkov našich prírodných zdrojov.

Všelijakých dementných úradníkov po ministerstvách, komisiách i „odborných“ útvaroch platíme z našich daní, aby v takom zúboženom stave chradla príroda na existencii ktorej sme bytostne závislí?

Vieme sa nadchnúť nad skrivodlivosťou, ktorá sa stala Petrovi Saganovi na Tour de France a to, že sa nám rozpadá celá príroda sa nevieme spojiť a zmobilizovať, aby sme si zachránili samotnú podstatu našej existencie?

Ukážme Slovensku i sami sebe, že sme schopní obhajovať spravodlivosť, čestnosť nie len pri Peťovi Saganovi. Vyzývam Peťa Sagana, aby nám pomohol sa zmobilizovať pri ochrane nášho prírodného dedičstva. Nech ten čas, ktorý kvôli neférovému vylúčeniu z Tour de France Peter využije pre zastavenie genocídy Slovenskej prírode.

Peťo Slovenská príroda Ťa potrebuje! Sami to nedokážeme, sme rozhádaní, hašteriví, zakomplexovaní i frustrovaní z vlastnej neschopnosti. Len Ty nás môžeš zorientovať a spojiť pre ochranu našej podstaty – Slovenskej prírody. Peter prosím. Pomôž!