Čo si počneme, keď najkrajší už nebude primátor najkrajšieho mesta

10. júna 2017, Michal Kravčík, Nezaradené

Nie, bez neho si život košickej samosprávy už nevieme predstaviť. Mladý, múdry, úspešný, obľúbený, … a lekár! Všetko zariadi, všetko vybaví. S ľahkosťou, neodolateľným šarmom, úsmevom. Videli ste už ten jeho retušou vybielený úsmev na tvári bez vrások, čo na nás prívetivo hľadí z nových pribúdajúcich bilbordov, na ktorých nám oznamuje, že keď už zmenil Košice, chce zmeniť aj celý kraj?

Áno, prichádza čas, keď okrem našich daní bude od nás potrebovať i niečo iné. Naše hlasy v regionálnych voľbách. Dáme mu ich? Samozrejme, veď má našu dôveru – a to naprieč 22 mestskými časťami! Ktoré tak chcel zredukovať. Nasľubované ISTOTY radi mesiac čo mesiac vyvážime tých pár tisíckami eur z našich daní.

Napríklad aj preto, lebo sa nám páči ruina Mlynskej bašty, ktorá bude v blízkej budúcnosti opláštená rezidenčnou bytovkou, lebo nový amfiteáter už stojí zakrytý, ktorý mál byť v rámci EHMK pýchou mesta. Len akýsi problém nastal, že v blízkosti investície nežije ani jeden z dôležitých. Čo už, keď sa všetky peniaze minuli tam, kde dovidia chlapci z Mestského parku. Že sa pripravuje predaj tohto majetku, lebo zaťažuje mestský rozpočet? Veď preto na to sú peniaze do verejných investícií.

Podobne ako už sedem rokov jazdíme po diaľnici a dnes sa dozvedáme že to bude len 17 rokov, ktoré nám sľúbil jeho stranícky šéf do Bratislavy. Lebo všetci oceňujeme, že trolejbusová doprava v meste už skončila a električky sú už zas odstavené.. Lebo Dóm Sv. Alžbety máme po večeroch vysvietený a rekreačná lanovka Magnezitka – Baňa Bankov je tiež fajn. Navyše sa máme v prichádzajúcich letných horúčavách aj kde kúpať. Už budeme mať viac bazénov ako dedinka Gonc v neďalekom Maďarsku

Nehovoriac o vynovených cestách a chodníkoch! Nie, nevadí nám, že sa mesto opäť zadlžilo a investuje sa len tam, kde je dobrý „díl“. Veď nábrežie Hornádu je už novou rekreačnou zónou a mestu pritom nehrozia povodne. Už žiadne! Ani tie košické lesy sa zatiaľ nepredali. No a čo sa týka toľko diskutovanej možnej ťažby uránu – je jasné, že sú proti. Len to zatiaľ nechcú dať do územného plánu. Možno až vtedy začne ťažba, keď sa stihnú predať Košické lesy svojím priateľom.

A čo všetko ešte len bude v kraji! Stačí, ak mu – ak im, ponecháme v rukách správu vecí verejných. Škoda by bolo prísť o takéhoto primátora, krajšieho sme ešte nemali. O takúto koalíciu v Mestskom zastupiteľstve.  No a čo, že klamstvo, arogancia a vypočítavosť je jeho, je ich pracovnou metódou. Čo iné sa mal od svojho politického guru – z už de facto súkromného Mestského parku – naučiť? Máme a budeme mať len to, čo chceme. Čo budeme chcieť. To, čo si zaslúžime.

Veru tak sme si zmenili mesto! A budeme meniť aj kraj. Radosť tu žiť. Stačí sa na makarénovej párty práškovať farbami. Veď je to zdravé a sexi.