Fico nerozumie riadeniu štátu?

14. marca 2017, Michal Kravčík, Nezaradené

Fico sa ide angažovať v boji proti korupcii. Chce, aby ľudia sa báli brať úplatky a o tom, kto berie úplatky má zrejme rozhodovať skupina ľudí, ktorá bude riadená priamo ním. Fico totiž oznámil, že urobil organizačnú zmenu na Úrade Vlády a preložil niekoľko ľudí zo sekcie kontroly priamo do svojej kancelárie (http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/423009-ciznar-korupcia-existuje-aj-na-najvyssich-miestach/).

Úžasné pán premiér. Nedávno Ste stiahli organizačnú zložku na rozvoj najzaostalejších regiónov Slovenska tiež priamo pod seba. Čím ste potvrdili, že je bordel v rozvoji regiónov a tí, ktorí majú kompetencie to nezvládajú. Mohli by Ste stiahnuť aj políciu, aj riadenie zdravotnej, či sociálne poisťovne. Veď občas aj telefonujete poddaným úradníkom, aby neleňošili. Mohli by Ste celé Slovensko stiahnuť na Úrad Vlády.

Veď zbytok Slovenska, najmä ten ekonomický zaostalejší čaká s neuveriteľnou oddanosťou na vaše požehnanie akéhokoľvek kroku. Načo nám toľko štátnych úradníkov, ktorých je aj tak tri krát viac ako napríklad v podobne ľudnatom Fínsku. Veď vy to zvládate sám. Viete koľko by sme ušetrili, ak by ste zrušili všetky tie neschopné rezorty? Šmahom ruky by sme sa stali druhým Švajčiarskom. Veď to nám na bilbordy maľoval váš bývalý politický partner, ktorého akosi stále chránite

Týmto svojím rozhodnutím potvrdzujete 2 veci pán premiér. Štát prestáva fungovať a koncentrujete rozhodovanie štátu až po Ubľu na seba. Nerobte to. Zadusí vás to. Preto, lebo nie sme v stredoveku. To po prvé. A po druhé v štáte vzrastie atmosféra, že kto vyhovie vašej egocentrickej povahe, bude môcť vás bezbreho zneužívať pre svoje potreby na úkor verejného blaha. O tom už čvirikajú vrabce na strechách. Treba vám toho? Fakt vás to baví?

Jedno je isté pán premiér, štát prestáva fungovať a bude treba urobiť veľa krokov na opravu toho, čo svojimi neuváženými krokmi robíte. Prečo to robíte, sú len dve možné vysvetlenia. Buď nerozumiete riadeniu štátu, alebo to úmyselne rozhodujete, aby bolo horšie. Veľa ľudí, ak sú nahnevaní sa tak aj rozhoduje: Ak nebude podľa, mňa tak urobím tak, aby bolo horšie. Mne len ostáva veriť, že až tam vo svojom rozmýšľaní ste sa nedopracovali.