Fico štartuje boj proti nepriateľovi, ktorého stvoril

23. januára 2017, Michal Kravčík, Nezaradené

Je možné, aby Fico nemal informácie, že Kotleba so svojou stranou dostane do Parlamentu v marcových voľbách, keď má pod sebou všetky kontrolne a bezpečnostné zložky v štáte, vrátane SIS? Ak nemal Fico informácie od inštitúcii, ktoré sa starajú o bezpečnosť štátu, potom je legitímna otázka, či tieto inštitúty slúžia záujmom Slovenskej republiky.

Pravdepodobnejšie je však podozrenie, že Fico mal dostatok informácii. Aj o tom, že Kotleba so svojou družinou sa do Parlamentu dostane. Ako je potom možné, že Fico ako ústavný činiteľ pred voľbami nekonal a neupozorňoval, že vážnym bezpečnostným rizikom pre Slovensko je nárast radikalizmu a extrémizmu prostredníctvom Kotlebovej strany? Prečo sa Fico venoval Matovičovi a nie Kotlebovi vo velebnej kampani?.

Čo tým Fico sledoval? Jediné logické vysvetlenie je, že Fico chcel mať Kotlebu v Parlamente, aby mohol ľahšie vydierať Bugára, Figeľa, či Procházku. Spomínate na to, ako sa pred voľbami reálne písalo i hovorilo, ktorá z pravicových neviest sa zasnúbi s Ficom? „Nechcete ísť so mnou? Budete mať Kotlebu!“ Asi takto cynický uvažoval Fico pri možnom povolebnom vydieraní pravicových politických strán.

Tento scenár s veľkou pravdepodobnosťou by Ficovi aj vyšiel nebyť jeho chybného ťahu na šachovnici s Matovičom. Ak by to neurobil, tak dnes Fico by si preberal neviestky z pravicového spektra politických strán oveľa jednoduchšie a s veľkou dávkou cynickej nadutosti by si zgustol na ponižovaní ktorejkoľvek z nich. Zásadná chyba Fica bol útok proti Matovičovi. Keďže vo svojej pýche to urobil, tak to zmobilizovalo nie len Matoviča, ale celé Slovensko.

A čo teraz? Nuž Fico, ktorý vyrobil Kotlebu, teraz údajne ide bojovať proti nemu. Neskoro pán Fico. Vy valcujete perspektívu Slovenska. Jednoducho Ste sa rozhodli „…po mne potopa“ a tá hra s Kotlebom Vám nevyjde. Je len dôkazom Vašej politickej neschopnosti reálne uvažovať, lebo Ste prvoplánový a neviete riadiť štát iba vykrikovať „…chytte zlodeja!“.

Pýcha Fica je ponížená aj ďalšími jeho zlými strategickými politickými rozhodnutiami. To mobilizuje občanov Slovenska obhájiť si vlastnú perspektívu. A to je veľmi dobrá správa pre Slovensko

A čo Fico? Nuž ak chce ešte ako tak dôstojne prežiť svoj život, mal by okamžite podať demisiu do rúk prezidenta a sám začal očistnú kúru svojho verejného života bez donútenia z vonku.