Založ si blog

Samovývojové Slovensko

Slovensko je celé v samovývoji a máme nehodných politikov, ktorí nie sú prirodzenými lídrami ale manipulátori verejného priestoru.

Príkladom „samovývojového“ procesu je degenerácia prírody, ktorá už ma znaky genocídy. Všetci vieme, že bez permanentnej obnovy prírodných zdrojov pokapeme ako myši.

Tatranskou víchricou v roku 2005 sa odštartoval najväčší degeneratívny proces nie len na prírode Slovenska, ale aj na ľuďoch. Novodobí papaláši veľmi rýchlo pochopili, že naivita občanov priniesla nové možnosti manipulácie.

 

Nechcem to viac jatriť staré rany, len chcem pripomenúť, že ja najvyšší čas začať obnovovať poškodenú krajinu a následne spustiť rozvojové aktivity, ktoré zabezpečia permanentnú regeneráciu prírodného prostredia Poškodená príroda sa už sama nespamätá! Prečo?

Nuž jednoducho preto, lebo tak ako chorý človek potrebuje liečenie, aby sa jeho telo následne začalo regenerovať, tak aj príroda potrebuje liečbu, ako prvý krok k regenerácii.

Tak ako prvým krokom regenerácie človeka je zastavenie krvácania, tak je to aj na prírode. Zastaviť vysušovanie krajiny a následne spustiť procesy obnovy vegetácie, i celej štruktúry biodiverzity i využívania prírodných zdrojov pre prosperitu nás všetkých.

Demokratická strana má plán. Aby Slovensko prežilo aj všetky úskalia, ktoré hrozia v 21. storočí potrebujeme spustiť program MODRÁ EKONOMIKA, ktorého samotná podstata je založená na systéme, ktorý zhodnocuje miestne prírodné zdroje a rozvíja lokálnu ekonomiku pre lokálnu potrebu, ako prevencia pred monopolmi. Je to najlacnejší a najlepší systém pre zdravie, životné prostredie i trvalo udržateľný rozvoj.

Model Modrej ekonomiky prinášať konkurenčné produkty a služby, reaguje na trh pre základné potreby štátu a zároveň podporuje rozvoj sociálneho kapitálu s podporou kvality života v súlade s evolučnou cestou prírody.

 

 

 

Slovensko potrebuje obnovu všetkého. Vzťahov, morálky, zákonov i zdevastovanej krajiny

21.01.2020

Je toho veľa, čo treba naprávať. Otázkou je, kde začať. Za ktorú nitku potiahnuť, aby sme boli úspešní. Ja osobne sa venujem viac ako 30 rokov vode a viem, že na jedinom, na čom sme závislí je voda. Voda je jednoducho modrou niťou života. Nebudeme mať vodu, nebudeme mať nič. Ani vzduch na dýchanie. Nebudeme mať potraviny na stole, nebudeme mať čím sa umývať. [...]

15.08.2019

Tak milí moji priatelia, mám tu oponenta. Vedecká obec na klímu si vybrala dr. Metelku, aby dokázal, že klíme vôbec nerozumiem. Tento pán už dlhšie obdobie prenasleduje moju vedeckú spôsobilosť. Okrem toho, že ma prinútil hlbšie sa zaoberať vedeckým zdôvodnením toho čo píšem, začína mi vŕtať hlavou prečo má takú dojemnú starostlivosť o moje „vedecké [...]

Vplyv CO2 na zmenu klímy je mýtus

14.08.2019

Prečo? Zo Slnka tečie žiarenie, ktoré vo vzduchoprázdnom priestore 150 mil. km nestráca žiadnu energiu. Pred vstupom do atmosféry dosahuje slnečné žiarenia intenzitu v podobe solárnej konštanty 1353 W/m2, či je to nad rovníkom, alebo napríklad nad 48-ou rovnobežkou severnej, či južnej zemepisnej šírky, alebo na póloch. Prechodom atmosféry slnečné žiarenie stráca na [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

Michal Kravčík

skutočné hodnoty vznikajú mimo honosných palácov

Štatistiky blogu

Počet článkov: 157
Celková čítanosť: 485397x
Priemerná čítanosť článkov: 3092x

Autor blogu

Kategórie