Založ si blog

Len voda ochráni prosperitu vidieckych regiónov Slovenska

Slovensko sa pýši, že je bohaté na vodu. To už neplatí. Zlými rozhodnutiami politikov počas posledných 70 rokov sa krajina natoľko poškodila, že zo Slovenska sa stratilo viac ako 15 mld. kubických metrov VODY. VODA je nenahraditeľnou pre život, potraviny, prírodu i príjemné počasie. VODA v 21. storočí bude v mnohých končinách sveta rozhodovať nielen o kvalite života ľudí, ale aj o potravinovej i ekonomickej bezpečnosti. Ak si uvedomíme súčasný masový exodus zo Sýrie do Európy, tak treba vedieť, že bol naštartovaný práve dlhodobým suchom, ktoré spôsobilo úpadok ekonomiky, nedostatok prírodných zdrojov, nervozitu, agresivitu, nepokoje, vojnu a následný masový exodus.

Zastavením vysychania Slovenska privrátime našej krajine vodnú, potravinovú, ekonomickú, sociálnu, kultúrnu, klimatickú bezpečnosť i perspektívu. Tým zo Slovenska urobíme bezpečný kút Európy, v ktorom sa oplatí žiť, vychovávať svoju rodinu, radovať sa zo života a byť hrdý na svoj štát. Program plošného zadržiavania dažďovej vody v krajine ochráni Slovensko pred povodňami, suchom i klimatickou zmenou a zabezpečí nám i budúcim generáciám na Slovensku dostatok čistej vody, zdravých potravín, prosperujúcej ekonomiky, viac tolerancie i solidarity do vzťahov medzi ľudí.

Chcem, aby nasledujúce aj parlamentné voľby boli regionálnym referendom o tom, že Slovensko sa stane minimálne európskym lídrom novej ekonomiky (MODRÁ EKONOMIKA, podľa belgického profesora Guntera Pauliho), ktorá prinavráti dynamiku Slovenskej ekonomike, sociálnu stabilitu a pokoj ľuďom, environmentálnu bezpečnosť prírode i medzinárodnú prestíž štátu, ktorý doteraz dokázal len brať z medzinárodných zdrojov a nič neponúkať. Máme historickú príležitosť ukázať svetu i sebe, že sme ľudia, ktorí dokážu svoje prostredie chrániť nielen pred extrémami počasia, ale dokážeme do prírody i medzi ľudí vnášať pokoj a radosť zo života.

Pozývame všetkých slušných ľudí vo všetkých regiónoch Slovenska, aby spolupracovali na programe obnovy vody v krajine. Len tak zvládneme najvážnejšie výzvy 21. storočia a žiť, pracovať i radovať sa v zdravom a bezpečnom prostredí bez povodní, sucha i extrémnych horúčav. Aby sa tento program mohol realizovať, nestačí písať listy, či blogy, ale tento program musí dostať mandát vo verejných politikách. To nie je o rozkrádaní štátu, ale o jeho budovaní a rozvíjaní. Máme historickú príležitosť na zmenu, ktorá prospeje nám, nášim regiónom, Slovensku, Európe i svetu už teraz. O niekoľko rokov to bude neskoro.

Globálne problémy ľudstva, nedostatok vody i prírodných zdrojov prinášajú nielen nebezpečenstvá, ale aj výzvy pre štáty sveta pri hľadaní riešení, ktoré dokážu vysychajúcim regiónom sveta prinavrátiť nielen vodu, ale aj potraviny, biodiverzitu a zdravú klímu. Na Slovensku sa zrodilo riešenie, o ktoré sa zaujíma svet. Preto chcem, aby sa Slovensko získaného poznania ľahkovážne nevzdalo. Nie len Slovensko, ale aj ktorýkoľvek región Slovenska zo svojho malého územia môže urobiť modelové riešenie pre svet, ako obnovovať prírodné zdroje pre globálnu bezpečnosť i riešiť systémovo výzvy, ktoré stoja pred nami už v krátkej budúcnosti.

Ak voliči dajú mandát tomuto programu už v nadchádzajúcich regionálnych voľbách, môže napríklad na Východnom Slovensku vzniknúť viac ako 30 tisíc pracovných príležitostí pre ľudí, ktorí podľa súčasnej vládnej garnitúry sú nezamestnateľní. Touto jednoduchou zmenou naštartujeme nový pilier ekonomiky Slovenska, ktorý cez inovácie a technológie MODREJ EKONOMIKY podporí vznik ďalších viac ako 30 tisíc pracovných príležitostí len na Východnom Slovensku. Región Východného Slovenska si zaslúži príležitosť a nie len sociálne balíčky, ktoré nám súčasná vládna garnitúra  naservírovala. Zmeňme to, ak nechceme mať vidiecke regióny bez perspektívy dožívajúcich ľudí.

Slovensko potrebuje obnovu všetkého. Vzťahov, morálky, zákonov i zdevastovanej krajiny

21.01.2020

Je toho veľa, čo treba naprávať. Otázkou je, kde začať. Za ktorú nitku potiahnuť, aby sme boli úspešní. Ja osobne sa venujem viac ako 30 rokov vode a viem, že na jedinom, na čom sme závislí je voda. Voda je jednoducho modrou niťou života. Nebudeme mať vodu, nebudeme mať nič. Ani vzduch na dýchanie. Nebudeme mať potraviny na stole, nebudeme mať čím sa umývať. [...]

15.08.2019

Tak milí moji priatelia, mám tu oponenta. Vedecká obec na klímu si vybrala dr. Metelku, aby dokázal, že klíme vôbec nerozumiem. Tento pán už dlhšie obdobie prenasleduje moju vedeckú spôsobilosť. Okrem toho, že ma prinútil hlbšie sa zaoberať vedeckým zdôvodnením toho čo píšem, začína mi vŕtať hlavou prečo má takú dojemnú starostlivosť o moje „vedecké [...]

Vplyv CO2 na zmenu klímy je mýtus

14.08.2019

Prečo? Zo Slnka tečie žiarenie, ktoré vo vzduchoprázdnom priestore 150 mil. km nestráca žiadnu energiu. Pred vstupom do atmosféry dosahuje slnečné žiarenia intenzitu v podobe solárnej konštanty 1353 W/m2, či je to nad rovníkom, alebo napríklad nad 48-ou rovnobežkou severnej, či južnej zemepisnej šírky, alebo na póloch. Prechodom atmosféry slnečné žiarenie stráca na [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Michal Kravčík

skutočné hodnoty vznikajú mimo honosných palácov

Štatistiky blogu

Počet článkov: 157
Celková čítanosť: 482684x
Priemerná čítanosť článkov: 3074x

Autor blogu

Kategórie