Založ si blog

Fico nerozumie riadeniu štátu?

Fico sa ide angažovať v boji proti korupcii. Chce, aby ľudia sa báli brať úplatky a o tom, kto berie úplatky má zrejme rozhodovať skupina ľudí, ktorá bude riadená priamo ním. Fico totiž oznámil, že urobil organizačnú zmenu na Úrade Vlády a preložil niekoľko ľudí zo sekcie kontroly priamo do svojej kancelárie (http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/423009-ciznar-korupcia-existuje-aj-na-najvyssich-miestach/).

Úžasné pán premiér. Nedávno Ste stiahli organizačnú zložku na rozvoj najzaostalejších regiónov Slovenska tiež priamo pod seba. Čím ste potvrdili, že je bordel v rozvoji regiónov a tí, ktorí majú kompetencie to nezvládajú. Mohli by Ste stiahnuť aj políciu, aj riadenie zdravotnej, či sociálne poisťovne. Veď občas aj telefonujete poddaným úradníkom, aby neleňošili. Mohli by Ste celé Slovensko stiahnuť na Úrad Vlády.

Veď zbytok Slovenska, najmä ten ekonomický zaostalejší čaká s neuveriteľnou oddanosťou na vaše požehnanie akéhokoľvek kroku. Načo nám toľko štátnych úradníkov, ktorých je aj tak tri krát viac ako napríklad v podobne ľudnatom Fínsku. Veď vy to zvládate sám. Viete koľko by sme ušetrili, ak by ste zrušili všetky tie neschopné rezorty? Šmahom ruky by sme sa stali druhým Švajčiarskom. Veď to nám na bilbordy maľoval váš bývalý politický partner, ktorého akosi stále chránite

Týmto svojím rozhodnutím potvrdzujete 2 veci pán premiér. Štát prestáva fungovať a koncentrujete rozhodovanie štátu až po Ubľu na seba. Nerobte to. Zadusí vás to. Preto, lebo nie sme v stredoveku. To po prvé. A po druhé v štáte vzrastie atmosféra, že kto vyhovie vašej egocentrickej povahe, bude môcť vás bezbreho zneužívať pre svoje potreby na úkor verejného blaha. O tom už čvirikajú vrabce na strechách. Treba vám toho? Fakt vás to baví?

Jedno je isté pán premiér, štát prestáva fungovať a bude treba urobiť veľa krokov na opravu toho, čo svojimi neuváženými krokmi robíte. Prečo to robíte, sú len dve možné vysvetlenia. Buď nerozumiete riadeniu štátu, alebo to úmyselne rozhodujete, aby bolo horšie. Veľa ľudí, ak sú nahnevaní sa tak aj rozhoduje: Ak nebude podľa, mňa tak urobím tak, aby bolo horšie. Mne len ostáva veriť, že až tam vo svojom rozmýšľaní ste sa nedopracovali.

 

Slovensko potrebuje obnovu všetkého. Vzťahov, morálky, zákonov i zdevastovanej krajiny

21.01.2020

Je toho veľa, čo treba naprávať. Otázkou je, kde začať. Za ktorú nitku potiahnuť, aby sme boli úspešní. Ja osobne sa venujem viac ako 30 rokov vode a viem, že na jedinom, na čom sme závislí je voda. Voda je jednoducho modrou niťou života. Nebudeme mať vodu, nebudeme mať nič. Ani vzduch na dýchanie. Nebudeme mať potraviny na stole, nebudeme mať čím sa umývať. [...]

15.08.2019

Tak milí moji priatelia, mám tu oponenta. Vedecká obec na klímu si vybrala dr. Metelku, aby dokázal, že klíme vôbec nerozumiem. Tento pán už dlhšie obdobie prenasleduje moju vedeckú spôsobilosť. Okrem toho, že ma prinútil hlbšie sa zaoberať vedeckým zdôvodnením toho čo píšem, začína mi vŕtať hlavou prečo má takú dojemnú starostlivosť o moje „vedecké [...]

Vplyv CO2 na zmenu klímy je mýtus

14.08.2019

Prečo? Zo Slnka tečie žiarenie, ktoré vo vzduchoprázdnom priestore 150 mil. km nestráca žiadnu energiu. Pred vstupom do atmosféry dosahuje slnečné žiarenia intenzitu v podobe solárnej konštanty 1353 W/m2, či je to nad rovníkom, alebo napríklad nad 48-ou rovnobežkou severnej, či južnej zemepisnej šírky, alebo na póloch. Prechodom atmosféry slnečné žiarenie stráca na [...]

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

Michal Kravčík

skutočné hodnoty vznikajú mimo honosných palácov

Štatistiky blogu

Počet článkov: 157
Celková čítanosť: 485754x
Priemerná čítanosť článkov: 3094x

Autor blogu

Kategórie