Založ si blog

Čím chudobnejší región, tým drahšia voda

V Košickom, Prešovskom a Bystrickom kraji sa platí za kubík vody o 50 centov viac ako na západe Slovenska. Aj to je im málo. Nestačí im to na pokrývanie honosného života, tak si vymysleli ďalší poplatok. Tzv. fixné poplatky.

Podľa vyhlášky, ktorú si presadili budeme platiť niekoľko desiatok eur navyše či vodu odoberáme alebo nie. Pre domácnosti na Východe Slovenska, ktoré nemajú vodomer to bude viac ako 30 eur. Smerom na západ to bude ako obvykle lacnejšie. My sme totiž na východe viac ohnutí.

Ak som dobre preštudoval vyhlášku, tak pre tých, ktorí majú vodomer, platí tarifa T2 a z nej vyplýva, že fixný poplatok bude 52,8 eur s DPH. Takže vivat Slovakia. Pamätám si ako slovenskí vodohospodári sa v polovici 90-tých rokoch minulého storočia dušovali, že v živote nedopustia, aby cena vody stúpla tak ako v Čechách na 20 Kč za kubík.

Chvála bohu na Slovensku teraz už máme v najchudobnejšom regióne Slovenska v oblasti vody Paríž. Takže vitajte priatelia na Parížskom východe. Dúfam, že z tej rozkoše a bohatosti života na Parížskom Východe nespyšnieme. Stačí, že plníme Parížske sny vodohospodárskymi oligarchom a ich politickým prisluhovačom.
voda_ceny

Slovensko potrebuje obnovu všetkého. Vzťahov, morálky, zákonov i zdevastovanej krajiny

21.01.2020

Je toho veľa, čo treba naprávať. Otázkou je, kde začať. Za ktorú nitku potiahnuť, aby sme boli úspešní. Ja osobne sa venujem viac ako 30 rokov vode a viem, že na jedinom, na čom sme závislí je voda. Voda je jednoducho modrou niťou života. Nebudeme mať vodu, nebudeme mať nič. Ani vzduch na dýchanie. Nebudeme mať potraviny na stole, nebudeme mať čím sa umývať. [...]

15.08.2019

Tak milí moji priatelia, mám tu oponenta. Vedecká obec na klímu si vybrala dr. Metelku, aby dokázal, že klíme vôbec nerozumiem. Tento pán už dlhšie obdobie prenasleduje moju vedeckú spôsobilosť. Okrem toho, že ma prinútil hlbšie sa zaoberať vedeckým zdôvodnením toho čo píšem, začína mi vŕtať hlavou prečo má takú dojemnú starostlivosť o moje „vedecké [...]

Vplyv CO2 na zmenu klímy je mýtus

14.08.2019

Prečo? Zo Slnka tečie žiarenie, ktoré vo vzduchoprázdnom priestore 150 mil. km nestráca žiadnu energiu. Pred vstupom do atmosféry dosahuje slnečné žiarenia intenzitu v podobe solárnej konštanty 1353 W/m2, či je to nad rovníkom, alebo napríklad nad 48-ou rovnobežkou severnej, či južnej zemepisnej šírky, alebo na póloch. Prechodom atmosféry slnečné žiarenie stráca na [...]

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Michal Kravčík

skutočné hodnoty vznikajú mimo honosných palácov

Štatistiky blogu

Počet článkov: 157
Celková čítanosť: 485418x
Priemerná čítanosť článkov: 3092x

Autor blogu

Kategórie